sobota 20. srpna 2016

Návyky, kterými zvýšíte svou produktivitu

Ráno v 5:00 zazvoní hnusný zvuk budíku. Vy si říkáte: ,, Už zase.." , máte před sebou náročný den, stejná snídaně, málo spánku, bez energie už několik měsíců. Jdete do práce jako duše bez těla a koukáte na lidi kolem vás, co se smějí a užívají si života. Večer po 9 hodině přijdete domů a zalehnete do postele. To je celý váš den. Takhle to,ale být nemusí..
1. Spánek 
Vědci zjistili, že lidé co chodí pozdě spát a pozdě vstávají mají větší tendence k ukládání tukových zásob. Nedostatek spánku u vás vytváří podrážděnost, stres, nervozitu a pocity slabosti. Lidé co mají dostatek spánku (8-9 hodin) jsou produktivnější, mají pozitivní pohled na svět a mají chuť zkoušet nové věci.
2. Snídaně 
Snídaně je základ dne, pokud nesnídáte, vaše tělo si ukládá tukové zásoby na horší časy. Zdravá správná snídaně nastartuje váš den.
3. Pitný režim
Pitím 1,5 - 3 litrů vody odplavujete z těla odpadní látky, zrychlujete metabolismus a přejdete tak bolestem hlavy. Pokud pijete málo vaše ledviny trpí. Naučte se hned po ráno, co vstanete dát si sklenici vody s citronem. Po 8 hodinách spánku,kdy vaše tělo nedostalo napít, to potřebuje.
4. Plán 
Když si napíšete plán a postupně si budete odškrtávat co máte splněno odstraníte tím stres, nebudete se zabývat zbytečnostmi a možná si najdete čas i na nějaký odpočinek.
5. Relaxace a pozitivní myšlení 
Nezapomínejte na přestávky, pokud budete pravidelně relaxovat a myslet pozitivně, začnete mít rádi sami sebe, budete si více věřit a vaše tělo a mysl vám poděkuje.




Příští článek:
Cvičení, kterým posílíte své tělo a mysl

Žádné komentáře:

Okomentovat